Potentiële groei Action

Volgens de Britse investeerder en grootaandeelhouder heeft Action de potentie om de komende jaren door te groeien naar 6000 winkels.

Voor Nederland betekent dat waarschijnlijk zo’n tien tot twintig nieuwe winkels per jaar. Action boekte verder een winst voor belasting van €541 miljoen, tegen €450 miljoen het jaar daarvoor.

Ook in de eerste elf weken van dit jaar behaalde Action een groei van 7%, maar halverwege maart stortten de verkopen in vanwege de coronacrisis. Het concern moest alle winkels verplicht sluiten in Frankrijk, België en Oostenrijk en gedeeltelijk in Duitsland en Polen. Inmiddels zijn alle winkels weer open. Action heeft momenteel 1576 winkels in zeven Europese landen. ,,Maar de focus ligt vooral op de verbouwing en vernieuwing, aangezien we in Nederland te maken hebben met het oudste winkelbestand. De groei van het aantal nieuwe winkels zullen we vooral zien in landen als Duitsland, Frankrijk, Polen en andere landen”, zegt een woordvoerder van Action.

Groei
De discounter, bekend van goedkope artikelen, behaalde vorig jaar een omzet van ruim €5,1 miljard, een stijging van meer dan 21% ten opzichte van 2018 toen de omzet op €4,2 miljard uitkwam.

admin