Verschuivingen online betalingen

Het aantal iDeal- en online creditcardbetalingen nam in april met dertig procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. Het aantal pinbetalingen is daarentegen met tien procent gedaald. 

De verschuiving naar online betalingen is grotendeels te wijten aan de coronacrisis en laat zien dat Nederlanders massaal online inkopen doen. Zonder de crisis zouden de pinbetalingen het afgelopen jaar met zo’n tien procent zijn toegenomen, stelt de Betaalvereniging, en de online betalingen met ongeveer twintig procent. Contactloos betalen steeg van 69 naar 79 procent van de betalingen met de betaalpas. De betalingen met contant geld zijn in april gehalveerd. 

Vooral in de cultuursector en horeca vinden fors minder pinbetalingen plaats, met een omzetdaling van respectievelijk 85 en zeventig procent. In modewinkels werd 60 procent minder gepind ten opzichte van april vorig jaar. Sommige winkels konden de omzetdaling aan de fysieke kassa deels compenseren met online bestellingen. 
 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *